Ruime vergaderlocatie, kookstudio, eventlocatie voor bijeenkomsten

Mogelijkheden

De toegevoegde waarde

Eigenlijk kan bij Het Nut alles. Bijeenkomen met een grote groep. Of als kleine afdeling. Een cursus volgen, vergaderen, netwerken, teambuilden, brainstormen, een product lanceren, een verrassend personeelsuitje... Verzin het en Het Nut verzorgt een passend programma. Aanvullend op een bijeenkomst kan Het Nut ook een inspirerende workshop verzorgen. Bijeenkomst met een bite, noemen wij dat.

workshops

Barista workshop & koffie proeverij

Eerste stappen van het maken van een mooie cappucino!

Ga mee op een interessante en heerlijke ontdekkingstocht. Leer over de geschiedenis van koffie, koffiesoorten en – bonen, melanges en smaken. En bereidt onder begeleiding van onze barista verse koffie. Ontdek hoe eenvoudig het maken van een luxe koffiespecialiteit eigenlijk is. Verrassend pauze-element tijdens een dagprogramma, maar ook een leuke aanvulling op een van onze andere workshops.

  • Uitleg over o.a. koffiesoorten door barista
  • Proeven van diverse koffiesmaken
  • Bereiden van verse koffie
  • Bereiden van specialiteiten als espresso, cappuccino en latte macchiato

Koffie is een heerlijk product, wat nog lekkerder wordt wanneer je de bereiding goed eigen maakt. De onderlinge samenhang tussen de (eigen) espressomachine, koffiemolen en gekozen koffiemelange wordt in de koffieworkshop op leuke wijze eigen gemaakt. Daardoor kan er na de workshop gecontroleerd geëxperimenteerd worden om jouw smaak in elk kopje terug te krijgen. 

Kosten voor deze 2 uur durende workshop is 350,00 euro (excl. BTW). Voor groepen tot 25 personen. 

Voor groepen groter dan 25 personen maken wij graag een voorstel op maat.

 

Koffie 

Mediterrane Tapas en Mezzes Kookworkshop

Samen Mediterrane tapas en mezzes maken. Tussendoor proeven en ondertussen lekker bijpraten. Niet alleen de bekende Spaanse tapas, maar ook gerechtjes uit Noord-Afrika, Zuid-Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije. Een ontspannen afsluiter van een bijeenkomst, maar ook een gezellig personeelsuitje. 

  • Ontvangst 
  • Daarna gaat iedereen aan de slag met zijn of haar gerechtje, onder leiding van de kok van Het Nut
  • Koken en proeven wisselen elkaar af, het is hierdoor een avondvullend programma
  • Er kan gegeten worden aan gedekte tafels, maar bijvoorbeeld ook aan statafels of in de loungezit in de Opkamer
  • Afsluiting met koffie en/of thee en friandises
  • Na afloop krijgt iedere deelnemer de recepten mee naar huis
  • Eventueel nog aan te vullen met een olie- en azijnproeverij of wijnproeverij

 

De kosten voor de mediterrane kookworkshop zijn 65,00 euro per persoon excl. BTW, excl. drankjes en excl. huur locatie. 
 

Daarnaast zijn er ook andere workshops mogelijk zoals een Italiaanse, Japanse en Hollandse voor meer informatie bel ons op 0345-565652 of via info@hetnut.nl

Groeps BBQ

De lente is vol in gang, het is dan ook tijd voor een mooi buitenfestijn! Heerlijk vertoeven op het voorplein van Het Nut, het moment om bij te kletsen. Mocht je de kok een handje willen helpen dan is dat altijd mogelijk. Het Nut is er juist op ingespeeld om ook aan de hand van een workshop tot meer groepsdynamiek te komen.

Het Nut heeft hiervoor een fantastisch groepsarrangement samengesteld. De groeps BBQ.

De BBQ bestaat uit een pakket van Mediterrane gerechten. De BBQ wordt op maat in samenspraak met u samengesteld, om een indruk te geven van het soort gerechten kunt u denken aan een keuze uit de volgende gerechten: 

  • verse zalm op de plaat met dille en zeezout
  • inktvis gebakken op de plaat met knoflook-kruidenboter
  • verse sardines gemarineerd met tijm, knoflook en citroen
  • gamba's op een spies of op de plaat gebakken met knoflook en tomaat
  • in folie gegrilde mulfilet met Italiaanse kruiden
  • een mooie rib-eye gekruid met Provençaalse kruiden
  • flinterdunnen halskarbonades met zwarte peper en tijm
  • gegrilde paprika, courgette en aubergine met een tomatenkruiden mix
  • maïskolfjes met boter
  • patatas bravas, rode aardappels, gegrild met rozemarijnen zeezout
  • frisse salade met paddenstoelen, geroosterde pijnboompitjes, gebakken spekjes en piepkleine tomaatjes
  • verse aardappelsalade met bieslook
  • diverse sauzen naar keuze, zoals aioli, ravigotte-, kerry-, cocktail-, tomatentijmsaus, alles natuurlijk wel eigen recepten

Kosten voor de BBQ zijn vanaf 45,00 euro per persoon (excl. BTW en excl. drankjes).

Een prachtige aanvulling aan de BBQ is de palingrookworkshop waarbij de groep met elkaar in actie komt. Zie hiervoor onze workshop Palingroken .

Bel (0345-565652) of mail (info@hetnut.nl) ons voor meer informatie, wij maken graag een vrijblijvend voorstel!

Workshop Palingroken

Palingroken is van alle tijden, het plezier om met elkaar het roken te leren en daarna het proeven van deze heerlijke vis is een unieke belevenis. Onze palingroker - natuurlijk afkomstig uit Volendam - behoort tot de top van de palingrokers in Nederland. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan.

Door deze ervaring kunnen alle facetten van het visroken op verschillende manieren goed in beeld worden gebracht. Alle activiteiten vinden plaats in een gezellige en informele sfeer.

Waar bestaat deze workshop uit:
In een leuke setting met vuurkorven, staan de verschillende rooktonnetjes. Na een uitleg over de paling en het roken daarvan gaat ieder in kleine groepjes aan de slag met zijn eigen tonnetje.  Men kan zelf meewerken aan het productieproces zoals het zouten, voordrogen, garen, nagaren en controleren op gaarheid. Ook mag het proeven van de paling natuurlijk niet ontbreken.

Kosten:
11-25 personen 575 euro
25-40 personen 650 euro
40-60 personen 750 euro

prijzen zijn excl. BTW en drankjes, incl. paling en opzet van de workshop

 
 

 

 

 

 

Wijnproeverij

Gezellig en ongedwongen. Een informele workshop waar in twee uur tijd de basics van wijnproeven worden verteld. Onze huisvinoloog deelt graag zijn uitgebreide kennis wijn en vertelt over combineren van spijs & wijn. Je leert proeven en waar je op kunt letten bij het kiezen van een wijn. Sfeervolle en relaxte aanvulling op een bijeenkomst.

  • Ontvangst met een feestelijk glaasje prosecco en amusehapjes
  • proeven van rode en witte wijn, rosé, prosecco en champagne
  • uitgebreide uitleg door vinoloog
  • informatiesheets om mee naar huis te nemen
  • eventueel uit te breiden met een eenvoudige maaltijd of workshop mediterrane tapas & mezzes

 

De kosten voor de wijnproeverij is 250,00 (excl. BTW en excl. drankjes)

 

Olie en Azijnproeverij

Welkom in de wereld van olie en azijn. Laat je smaakpapillen verrassen en proef de heerlijkste olijfolies en aceto balsamico’s. Leer alles over de tradities en het productieproces en ontdek de veelzijdigheid van deze smaakmakers. Ideale aanvulling van bijvoorbeeld de workshop Mediterrane Tapas en Mezzes en een verrassende afsluiting van een bijeenkomst.

  • Uitleg door een expert
  • Proeven van verschillende olijfolies en soorten azijn
  • Genieten van verschillende mediterrane hapjes

 

De kosten van deze proeverij als aanvulling op bijvoorbeeld een kookworkshop is 250,00 Euro (excl. BTW).