Ruime vergaderlocatie, kookstudio, eventlocatie voor bijeenkomsten

Mogelijkheden

De toegevoegde waarde

Eigenlijk kan bij Het Nut alles. Bijeenkomen met een grote groep (maximaal 80 personen). Of als kleine afdeling (vanaf 20 personen). Een cursus volgen, vergaderen, netwerken, teambuilden, fotoshoot, brainstormen, een product lanceren, een verrassend personeelsuitje...zoals een kookworkshop! Verzin het en Het Nut verzorgt een passend programma.

Aanvullend op een bijeenkomst kan Het Nut ook een inspirerende workshop verzorgen. Bijeenkomst met een bite, noemen wij dat.

workshops

Chocolade Workshop & 3D chocolade printing

Upcoming - 13 september - Wereld Chocoladedag

Omcirkel het alvast met rood op de kalender, want 13 september is een geluksdag. Op deze woensdag mag je een van 's werelds meest geliefde delicatessen namelijk ongeneerd en in royale proporties naar binnen schuiven. 

Toegegeven, wat ons betreft is het elke dag chocoladedag. We verleiden onze gasten daarom regelmatig met een ambachtelijk hapje gelukt - een friandise van World of Chocolate te Buren. Wil je je liefde voor het goddelijke goedje naar een hoger niveau tillen? Doe een chocolade-workshop, laat je onderdompelen in de wereld van chocolade en verlaat je zakelijke events als de next Willy Wonka. 

Ben je een echte chocoladejunkie, maar dan ook echt een echte? Remy Rombouts van Coco & Sebas neemt jou en je team mee naar professionele chocoladekringen en laat je zien hoe je met 3D-printing chocolade tot een eetbaar kunstwerk kunt maken. Fingerlickin' good!

It's all about Chocolate!

 

Barista workshop & koffie proeverij

Eerste stappen naar het maken van een mooie cappucino!

Ga mee op een interessante en heerlijke ontdekkingstocht. Leer over de geschiedenis van koffie, koffiesoorten en – bonen, melanges en smaken. En bereidt onder begeleiding van onze barista verse koffie. Ontdek hoe eenvoudig het maken van een luxe koffiespecialiteit eigenlijk is. Verrassend pauze-element tijdens een dagprogramma, maar ook een leuke aanvulling op een van onze andere workshops.

 • Uitleg over o.a. koffiesoorten door barista
 • Proeven van diverse koffiesmaken
 • Bereiden van verse koffie
 • Bereiden van specialiteiten als espresso, cappuccino en latte macchiato

 

Koffie is een heerlijk product, wat nog lekkerder wordt wanneer je de bereiding goed eigen maakt. De onderlinge samenhang tussen de (eigen) espressomachine, koffiemolen en gekozen koffiemelange wordt in de koffieworkshop op leuke wijze eigen gemaakt. Daardoor kan er na de workshop gecontroleerd geëxperimenteerd worden om jouw smaak in elk kopje terug te krijgen. 

 

 

Olie en Azijnproeverij

Welkom in de wereld van olie en azijn. Laat je smaakpapillen verrassen en proef de heerlijkste olijfolies en aceto balsamico’s. Leer alles over de tradities en het productieproces en ontdek de veelzijdigheid van deze smaakmakers. Ideale aanvulling van bijvoorbeeld de workshop Mediterrane Tapas en Mezzes en een verrassende afsluiting van een bijeenkomst.

 • Uitleg door een expert
 • Proeven van verschillende olijfolies en soorten azijn
 • Genieten van verschillende mediterrane hapjes

 

 

Wijnproeverij

Gezellig en ongedwongen. Een informele workshop waar in twee uur tijd de basics van wijnproeven worden verteld. Onze huisvinoloog deelt graag zijn uitgebreide kennis wijn en vertelt over combineren van spijs & wijn. Je leert proeven en waar je op kunt letten bij het kiezen van een wijn. Sfeervolle en relaxte aanvulling op een bijeenkomst.

 • Ontvangst met een feestelijk glaasje bubbels en amusehapjes.
 • proeven van rode en witte wijn, rosé, bubbels en likeur (eventueel).
 • uitgebreide uitleg door vinoloog.
 • informatiesheets om mee naar huis te nemen.
 • eventueel uit te breiden met een zittend of walking dinner, maar met elkaar aan de slag tijdens een kookworkshop kan natuurlijk ook!

 

We werken met verschillende leveranciers samen voor deze proeverijen. 

 

Mediterrane Tapas en Mezzes Kookworkshop

Samen Mediterrane tapas en mezzes maken. Tussendoor proeven en ondertussen lekker bijpraten. Niet alleen de bekende Spaanse tapas, maar ook gerechtjes uit Noord-Afrika, Zuid-Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije. Een ontspannen afsluiter van een bijeenkomst, maar ook een gezellig personeelsuitje. 

 • Ontvangst 
 • Daarna gaat iedereen aan de slag met zijn of haar gerechtje, onder leiding van de kok van Het Nut
 • Koken en proeven wisselen elkaar af, het is hierdoor een avondvullend programma
 • Er kan gegeten worden aan gedekte tafels, maar bijvoorbeeld ook aan statafels of in de loungezit in de Opkamer
 • Afsluiting met koffie en/of thee en friandises
 • Na afloop krijgt iedere deelnemer de recepten mee naar huis
 • Eventueel nog aan te vullen met een olie- en azijnproeverij, wijnproeverij, barista workshop en chocolade workshop.

 

De kosten voor de mediterrane kookworkshop zijn 65,00 euro per persoon excl. BTW, excl. drankjes en excl. huur locatie. 
 

Daarnaast zijn er ook andere workshops mogelijk zoals een (H) eerlijk Italiaanse, Sushi Japanse en Out of the Box kookworkshop voor meer informatie bel ons op 0345-565652 of via info@hetnut.nl